Održan 6. sastanak projektnog tima

Na 6. sastanku projektnog tima sudjelovali su: Antonio Klobučar, Jana Miriovsky (VVG), Sanja Kalambura (VVG), Tamara Čendo Metzinger (VVG) kao i predstavnici projektnih partnera Mario Starčević (HVZ) te Maja Mirković (Ghetaldus Optika d.d.).

U razdoblju od prošlog sastanka projektnog tima nastavila se otežana procedura upisa standarda zanimanja i kvalifikacija u Registar HKO. Standard zanimanja Inženjer/inženjerka održavanja motornih vozila jedini je upisan u Registar HKO. Standardi zanimanja Inženjer/inženjerka održavanja zrakoplova, Specijalist/Specijalistica inženjer/inženjerka kriznog menadžmenta i Inženjer/inženjerka upravljanja u kriznim uvjetima nalaze se u postupku vrednovanja.

Od preostalih aktivnosti spomenuta je aktivnost izrade preostalih prijedloga standarda kvalifikacija prema izrađenim standardima zanimanja nakon čega predstoji unaprjeđenje studijskih programa. Također, preostaje izrada informatičkih alata temeljem izrađenih konceptualnih modela u okviru rada stručne radne skupine 6 kao i izrada modela sustava praćenja zapošljivosti alumni studenata čiji se dovršetak očekuje u sljedećem izvještajnom razdoblju. Na kraju provedenih aktivnosti održat će se završna tiskovna konferencija, a tijekom projekta će se kontinuirano izvještavati o projektnim aktivnostima putem internetske stranice projekta.