Članovi stručnih radnih skupina 1 – 5 danas su na Veleučilištu Velika Gorica održali drugi sastanak u sklopu projekta KOZMOK

Članovi stručnih radnih skupina 1 – 5 danas su na Veleučilištu Velika Gorica održali drugi sastanak u sklopu projekta KOZMOK.

Utvrđeno je da su članovi stručnih radnih skupina sudjelovali su na radionicama o izradi standarda zanimanja u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) te da su se upoznali s Metodologijom za izradu standarda zanimanja koju je MZO objavilo na internetskim stranicama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Zaključeno je da su trenutno sve stručne radne skupine u fazi izrade standarda zanimanja, točnije prilagodbe i optimiziranja ankete o standardu zanimanja sukladno Metodologiji.

Podsjetimo, stručne radne skupine 1 – 5 izrađuju standarde zanimanja i standarde kvalifikacija u skladu s HKO-om, na temelju čega će unaprijediti studijske programe na Veleučilištu Velika Gorica. Rad stručnih radnih skupina trajat će 18 mjeseci, a idući sastanak previđen je početkom srpnja kada bi trebala biti dovršena optimizacija i prilagodba Ankete.